Proiectul M.A.M.I.

Serviciile din cadrul proiectului M.A.M.I. reprezinta calea cea mai simpla si accesibila pentru parintii la inceput de drum care au nevoie de sprijin moral si/sau medical.
Este un proiect integrativ, holistic, prin care abordam nu numai domenii diferite (kinetoterapie, nutritie, psihoterapie, homeopatie), ci si un evantai de servicii de consiliere din toate aceste domenii, in diferite forme (la domiciliu, online, grupuri de suport, ateliere, seminarii).

DESCARCA PREZENTARE „PROIECTUL MAMI

 

terapie_blinda

„Terapie  blândă pentru MAMI şi copilul ei – despre homeopatie şi terapii  alternative”. Este un seminar informativ pentru mămici şi graviduţe  susţinut de doctor Adriana Blaj.

Homeopatia este o metodă terapeutică ce stimulează tendinţa naturală  de vindecare a organismului.
Homeopatia este o artă a vindecării, deoarece vindecă şi sufletul,  înlăturând astfel cauza bolii. Această formă de terapie porneşte de la ideea că simptomele reprezintă o reacţie de  apărare a organismului, care astfel încearcă să evite un rău mai mare.  Folosind remedii similare, homeopatia întăreşte forţa vitală care  acţionează permanent pentru menţinerea organismului în echilibru.  Exemple găsim adesea în medicina populară: picioarele îngheţate se  fricţionează cu zăpadă, dragostea nefericită se vindecă cu o nouă  iubire etc. Cum spune înţelepciunea populară: “cui pe cui se scoate!”
Când: Vineri, 19 septembrie 2014, de la 17.30 la 19.00
Unde: str. Hărmanului nr. 50 sc. B ap.5 Braşov
Înscriere: exclusiv la telefon: 0729.140.729


 

ludic_sport

„LudicS(port)  – exerciţii fizice pentru MAMI şi bebe împreună”

Este un atelier  tematic dedicat gravidelor şi mămicilor cu sugari, susţinut de  prof. Teodora Blaj – kinetoterapeut şi educator pentru naştere Lamaze şi  prof. Ioana Medrea – profesor/antrenor gimnastică, maseor şi iniţiator  program BebeRostogol™.
Când: 23 septembrie 2014
Unde: str. Hărmanului nr. 50 sc. B ap.5 Braşov
Înscriere: exclusiv la telefon: 0729.140.729


 

natural

„NaturaL  pentru MAMI şi bebe – despre alimentaţia sugarului şi a mamei”.

Este un atelier tematic în domeniul nutriţiei  adresat gravidelor şi mămicilor cu bebeluşi, susţinut de  prof. nutriţionist Gheorghe Blaj, un profesor nutriţionist cu multă  experienţă în consilierea mămicilor şi promotor al programelor de  prevenţie pentru creşe, grădiniţe şi şcoli în Braşov.
Când: 26 septembrie 2014, ora 17.00 – 18.30
Unde: str. Hărmanului nr. 50 sc. B ap.5 Braşov
Înscriere: exclusiv la telefon: 0729.140.729


 

experiente_timpurii

”EXPERIENŢELE TIMPURII  – Cum se formează şi cum se poate modifica harta mentală a copilului”.

Este o conferinţă pentru părinţi curajoşi şi autentici susţinută de Ramona  Andrei, psihoterapeut adlerian, formator şi supervizor
Istoria noastră ca fiinţe umane se “imprimă” în memoria corpului îincepând cu primul moment de viaţă: acela al concepţiei. Din acel  moment, corpul începe să adune informaţii care, în funcţie de nivelul  de dezvoltare neuronală specifică vârstei dar şi prin prisma  experienţelor trăite, vor constitui harta după care copilul şi apoi  adultul îşi va “traduce” şi ghida viaţa. Imaginea de sine, percepţiile  asupra celorlalţi şi modul de a interpreta experienţele de viaţă  depind de mulţi factori, dar în tot acest conglomerat de factori, un  rol important, mai ales în experienţele timpurii ale copilului, îl are  modul în care părintele îşi conştientizează emoţiile şi alegerile pe  care le face în ceea ce priveşte reacţiile sale.
Probabil că, deşi eşti conştient(ă) că lucrurile puteau să se întâmple şi altfel, trăieşti poate încă frustrarea că nu poţi schimba  nimic din felul în care ai reacţionat atunci când ai aflat pentru  prima dată că vei fi părinte sau în felul în care ai primit şi trăit  sarcina din ipostaza de mamă sau rolul de tată în cazul bărbaţilor. Şi, totuşi, poţi schimba ceva semnificativ!
Dacă îţi doreşti să afli ce poţi schimba şi cum, te invităm la o  conferinţă despre experienţele timpurii, în care vei avea prilejul să descoperi ce sunt de fapt amintirile, cum se formează, cum se  manifestă în prezent în viaţa ta şi a copilului tău şi, mai ales, CARE  ESTE CALEA PRIN CARE MEMORIA DEVINE FLEXIBILĂ, iar tu poţi îmbunătăţi  relaţia cu tine ca părinte şi cu copilul tău.
Când: Braşov, 3 octombrie 2014, orele: 17.30 si 20.00
Detalii şi înscrieri: Roxana Blaj, 0729.140.729, contact@bucuria-vietii.ro


 

vindeca_povestea

“Vindecă povestea naşterii copilului tău” – workshop experienţial pentru mame, cu şi despre amintiri, şi amprenta lor în relaţia cu copiii noştri.

Poate te-ai simţit nesusţinută, poate ai trecut prin experienţă cu un acut sentiment de umilinţă, poate cineva a urlat la tine şi ai ajuns să crezi că nu ai fost FEMEIE. Poate te-ai simţit vinovată sau îngrozită de ceea ce ţi s-a întâmplat…
Acum poţi schimba ceva, pentru binele tău şi al copilului tău. Amintirea ta este metafora a ceea ce a înţeles mintea din acea experienţă, dar mintea are o plasticitate care îi permite să rescrie harta neuronală.atunci când o aduci la nivelul trăirii. 
Dacă eşti mamă, vei învăţa să transformi această poveste, iar aceasta se va reflecta în relaţia cu copilul tău! Dacă eşti şi terapeut, poţi învăţa să conduci şi alte mămici prin acest proces. 
Când: 4 octombrie 2014
Program: 10.00-18.00 (cu pauză de la 13.00 la 14.00)
Detalii şi înscrieri la :andreiramona0101@yahoo.com, tel 0721235056 (Ramona Andrei)


 

grup_suport

Tot în cadrul proiectului M.A.M.I., Asociaţia Bucuria Vieţii invita mămicile şi gravidele la întâlnirile  săptămânale din cadrul Grupului de suport.
Grupul de suport este o formă de terapie de grup care oferă sprijin  sub pălăria confidenţialităţii şi sub îndrumarea unui psihoterapeut  experimentat.
Deşi locruile sunt limitate, grupul este unul deschis.
Când: în fiecare miercuri, de la ora 15.00
Unde: str. Hărmanului nr. 50 sc. B ap.5 Braşov
Înscriere: exclusiv la telefon: 0729.140.729