Proiectul M.A.M.I.
Serviciile din cadrul proiectului M.A.M.I. reprezinta calea cea mai simpla si accesibila pentru parintii la inceput de drum care au nevoie de sprijin moral si/sau medical.
Este un proiect integrativ, holistic, prin care abordam nu numai domenii diferite (kinetoterapie, nutritie, psihoterapie, homeopatie), ci si un evantai de servicii de consiliere din toate aceste domenii, in diferite forme (la domiciliu, online, grupuri de suport, ateliere, seminarii).
„Terapie blândă pentru MAMI şi copilul ei – despre homeopatie şi terapii alternative”. Este un seminar informativ pentru mămici şi graviduţe susţinut de doctor Adriana Blaj.
Homeopatia este o metodă terapeutică ce stimulează tendinţa naturală de vindecare a organismului.
Homeopatia este o artă a vindecării, deoarece vindecă şi sufletul, înlăturând astfel cauza bolii. Această formă de terapie porneşte de la ideea că simptomele reprezintă o reacţie de apărare a organismului, care astfel încearcă să evite un rău mai mare. Folosind remedii similare, homeopatia întăreşte forţa vitală care acţionează permanent pentru menţinerea organismului în echilibru. Exemple găsim adesea în medicina populară: picioarele îngheţate se fricţionează cu zăpadă, dragostea nefericită se vindecă cu o nouă iubire etc. Cum spune înţelepciunea populară: “cui pe cui se scoate!”
Când: Vineri, 19 septembrie 2014, de la 17.30 la 19.00
Unde: str. Hărmanului nr. 50 sc. B ap.5 Braşov
Înscriere: exclusiv la telefon: 0729.140.729
„LudicS(port) – exerciţii fizice pentru MAMI şi bebe împreună”
Este un atelier tematic dedicat gravidelor şi mămicilor cu sugari, susţinut de prof. Teodora Blaj – kinetoterapeut şi educator pentru naştere Lamaze şi prof. Ioana Medrea – profesor/antrenor gimnastică, maseor şi iniţiator program BebeRostogol™.
Când: 23 septembrie 2014
Unde: str. Hărmanului nr. 50 sc. B ap.5 Braşov
Înscriere: exclusiv la telefon: 0729.140.729
„NaturaL pentru MAMI şi bebe – despre alimentaţia sugarului şi a mamei”.
Este un atelier tematic în domeniul nutriţiei adresat gravidelor şi mămicilor cu bebeluşi, susţinut de prof. nutriţionist Gheorghe Blaj, un profesor nutriţionist cu multă experienţă în consilierea mămicilor şi promotor al programelor de prevenţie pentru creşe, grădiniţe şi şcoli în Braşov.
Când: 26 septembrie 2014, ora 17.00 – 18.30
Unde: str. Hărmanului nr. 50 sc. B ap.5 Braşov
Înscriere: exclusiv la telefon: 0729.140.729
”EXPERIENŢELE TIMPURII – Cum se formează şi cum se poate modifica harta mentală a copilului”.
Este o conferinţă pentru părinţi curajoşi şi autentici susţinută de Ramona Andrei, psihoterapeut adlerian, formator şi supervizor
Istoria noastră ca fiinţe umane se “imprimă” în memoria corpului îincepând cu primul moment de viaţă: acela al concepţiei. Din acel moment, corpul începe să adune informaţii care, în funcţie de nivelul de dezvoltare neuronală specifică vârstei dar şi prin prisma experienţelor trăite, vor constitui harta după care copilul şi apoi adultul îşi va “traduce” şi ghida viaţa. Imaginea de sine, percepţiile asupra celorlalţi şi modul de a interpreta experienţele de viaţă depind de mulţi factori, dar în tot acest conglomerat de factori, un rol important, mai ales în experienţele timpurii ale copilului, îl are modul în care părintele îşi conştientizează emoţiile şi alegerile pe care le face în ceea ce priveşte reacţiile sale.
Probabil că, deşi eşti conştient(ă) că lucrurile puteau să se întâmple şi altfel, trăieşti poate încă frustrarea că nu poţi schimba nimic din felul în care ai reacţionat atunci când ai aflat pentru prima dată că vei fi părinte sau în felul în care ai primit şi trăit sarcina din ipostaza de mamă sau rolul de tată în cazul bărbaţilor. Şi, totuşi, poţi schimba ceva semnificativ!
Dacă îţi doreşti să afli ce poţi schimba şi cum, te invităm la o conferinţă despre experienţele timpurii, în care vei avea prilejul să descoperi ce sunt de fapt amintirile, cum se formează, cum se manifestă în prezent în viaţa ta şi a copilului tău şi, mai ales, CARE ESTE CALEA PRIN CARE MEMORIA DEVINE FLEXIBILĂ, iar tu poţi îmbunătăţi relaţia cu tine ca părinte şi cu copilul tău.
Când: Braşov, 3 octombrie 2014, orele: 17.30 si 20.00
Detalii şi înscrieri: Roxana Blaj, 0729.140.729, contact@bucuria-vietii.ro
“Vindecă povestea naşterii copilului tău” – workshop experienţial pentru mame, cu şi despre amintiri, şi amprenta lor în relaţia cu copiii noştri.
Poate te-ai simţit nesusţinută, poate ai trecut prin experienţă cu un acut sentiment de umilinţă, poate cineva a urlat la tine şi ai ajuns să crezi că nu ai fost FEMEIE. Poate te-ai simţit vinovată sau îngrozită de ceea ce ţi s-a întâmplat…
Acum poţi schimba ceva, pentru binele tău şi al copilului tău. Amintirea ta este metafora a ceea ce a înţeles mintea din acea experienţă, dar mintea are o plasticitate care îi permite să rescrie harta neuronală.atunci când o aduci la nivelul trăirii.
Dacă eşti mamă, vei învăţa să transformi această poveste, iar aceasta se va reflecta în relaţia cu copilul tău! Dacă eşti şi terapeut, poţi învăţa să conduci şi alte mămici prin acest proces.
Când: 4 octombrie 2014
Program: 10.00-18.00 (cu pauză de la 13.00 la 14.00)
Detalii şi înscrieri la :andreiramona0101@yahoo.com, tel 0721235056 (Ramona Andrei)
Tot în cadrul proiectului M.A.M.I., Asociaţia Bucuria Vieţii invita mămicile şi gravidele la întâlnirile săptămânale din cadrul Grupului de suport.
Grupul de suport este o formă de terapie de grup care oferă sprijin sub pălăria confidenţialităţii şi sub îndrumarea unui psihoterapeut experimentat.
Deşi locruile sunt limitate, grupul este unul deschis.
Când: în fiecare miercuri, de la ora 15.00
Unde: str. Hărmanului nr. 50 sc. B ap.5 Braşov
Înscriere: exclusiv la telefon: 0729.140.729